Centimeter Maraton

Snør løbeskoene og vær med, når Rasmus Klump kickstarter Sundhedsugen med et maraton for de mindste.

Slagelse Lystanlæg (Anlægget) lørdag den 7. oktober kl. 10-12

Løbet er for børn på 2-10 år og deres forældre eller bedsteforældre, og det er arrangeret af Børneulykkesfonden. Ruten er 42.195 cm - eller med andre ord et maraton i centimeter. På den måde kan børnene løbe deres helt egen maratondistance, akkurat som de har set de voksne gøre det. Og hvor sejt er det ikke lige at kunne kalde sig maratonløber?

Børneløbet afvikles da også på vaskeægte maratonmanér med fællesopvarmning, start- og målportal, løbsnumre, diplomer og medaljer.

Alle børn, der deltager i løbet, får udleveret:

  • Refleksveste med Rasmus Klump
  • Polkaprikkede løbstasker
  • Diplomer 
  • Seje guldmedaljer med Rasmus Klump

Program

  • Kl. 10: Udlevering af veste og tasker
  • Kl. 10.50: Opvarmning med Rasmus Klump
  • Kl. 11: Løbet skydes i gang

Efter løbet kan børnene lave deres helt egne badges i badgeværkstedet, klæde sig ud som Rasmus Klump, få taget Centimeter Maraton billede med selveste Rasmus Klump og meget andet.

Pildskader og Gøjer

Centimeter Maraton er opdelt i 2 kategorier af løbere: Pildskadderne, som er dem, der løber i selskab med en voksen, og Gøjerne, som er de løbere, der kan klare turen på egen hånd i selskab med alle de andre børn.

Det er helt op til dig, om du vælger at løbe sammen med dit barn som en familieaktivitet, eller om du lader børnene om løbeturen og i stedet står klar med heppeflag og rosende ord, når dit barn krydser målstregen. Alle kan løbe med og skulle turen være for lang for de små ben, er I velkomne til at løbe/gå ruten med klapvogn.

Tilmelding

Det koster 100 kr. pr. barn at deltage, og overskuddet fra maratonløbet går ubeskåret til Børneulykkesfondens forebyggende arbejde, hvor fokus er at skabe øget sikkerhed for danske børn og at forebygge ulykker i børnehøjde.